Как да увеличим продажбите си в магазина с Loadinn Ai

Ежедневни проблеми, с които се сблъскваме

 • Клиентите търсят стока, която липсва в магазина, но е налична в доставчиците.

 • Имаме прекалено големи количества от продукти, които никой не търси.

 • Отчитаме спад в печалбите!

Трябва да се увеличат продажбите! Но как?

Има различни начини за увеличаване на продажбите - намаляване на цените, рекламни кампании, карти за отстъпки, промоции, предлагане на уникални стоки, добро обслужване, хубав уеб сайт и др. Винаги преди да предприемете подобна стъпка трябва да се запитате, колко пари ще инвестирате в подобно начинание, колко бърз ще е ефекта и колко пари ще спечелите.

Намаляването на цените може да увеличи продажбите Ви, но няма да увеличи печалбите Ви. Този метод изобщо не е за предпочитане, освен ако конкуренцията не използва много грешна методика за калкулиране на продажни цени и Вие сте намерили по-верен път. Ако можете да издържите да работите с по-ниски цени, тогава действайте. Ако ще го правите за кратък период от време, не се надявайте, че ще имате клиенти след като възстановите нормалните нива на цените си.

Рекламните кампании са много хубаво нещо, но трябва да внимавате много с тях, защото може да се окаже, че сте изхарчили много повече пари за тях, отколкото сте спечелили. Дигиталната реклама става все по-популярна и много компании търсят дигитално присъствие. Тази реклама обаче е много скъпа и задължително ще Ви трябва специалист в това.

Картите за отстъпки много често са проектирани грешно и единственото, което Ви носят е ядосани клиенти. Правилно работещи карти аз още не съм виждал. Не е ясно и колко ще Ви увеличат продажбите и печалбата.Едно ново решение!

Има обаче едно ново решение на проблема с продажбите и печалбата в магазина Ви. То не работи в определен период от време, а създава добро стратегическо предимство, което може използвате много години. Това решение се базира на две условия:

 1. Винаги да имате в наличност най-търсените продукти.

 2. Да не се презапасявате със стоки, които никой не иска да купи.

Ако тези две условия постоянно са изпълнени в обекта Ви, това ще Ви гарантира:

 1. Много лоялни клиенти.

 2. Увеличаване на клиентите.

 3. Увеличаване на продажбите.

 4. Увеличаване на печалбата.

 5. Освобождаване на свободни пари, с които да купувате само търсена стока.

Защо не работи Мин./Макс.

Основният проблем, който Ви пречи да реализирате по-големи продажби е липсата на търсена стока в обекта Ви. На това се отделя много малко внимание и фокусът на мениджърите най-често е насочен към намирането на евтина стока, а не на поддържането на правилните стоки, в правилния обект, в правилното време. Всеки обект е сам за себе си и микса от стоки си е уникален само за него. Това създава допълнителни трудности в планирането на продуктите, които трябва да се поддържат налични. Най-често използваният метод е Мин/Макс. Този метод е базиран на идеята за спестяване на пари - от една страна не трябва да поръчвате повече от маскималната граница (за да не харчите много пари), а от друга стартирате поръчка чак когато останат много малко бройки. Този метод трябва да се използва при следните сценарии, които се случват постоянно във всеки магазин:

 1. Сезонност на продукти.

 2. Рязко увеличаване на търсенето.

 3. Рязко намаляване на търсенето.

 4. Промоции.

 5. Нови продукти.

Този метод е работил много добре преди 50 години, но тогава в един обект е имало не повече от 200-300 ралични продукти. Сега ситуацията е много различна. Един магазин за хранителни стоки може да има над 10 000 стоки и всички тези стоки преминават през различните сценарии.

Изкуственият интелект Loadinn Ai

Не случайно решението е в използването на Изкуствен Интелект. Един човек може да обработи добре около 300 различни артикули. С помощта на електронни таблици и много опит може да достигне до 500, най-много 700. Първо това е голямо натоварване за един човек, второ шанса да пропусне търсена стока е много голям. За да може да се изчислява за всички продукти, от кой колко да се поръча и кога, е необходима голяма изчислителна мощ и изкуствен интелект.

Loadinn Ai е изкуствен интелект, който може да изчислява до 200 000 различни артикули в един обект. Той дава информация за всеки един продукт:

 • Колко броя да се поръчат

 • Кога да се поръчат

 • За кой обект да е доставката (при работа с много обекти)

Използването на Loadinn Ai Ви гаранира винаги наличие на най-търсените продукти и в същото време няма да Ви презапаси със стока. Клиентите Ви ще са доволни и ще предпочитат да дойдат при Вас, защото винаги имате най-търсената стока. Това ще увеличи продажбите и печалбата на обекта Ви.